Zwembad

In zwembad den Krieck zijn verschillende lessen te volgen in het water. Onderstaande lessen zijn te volgen met het premium abonnement. Vraag voor meer informatie aan de balie of via info@polderfit.nl.

Aquafit4you is een combinatie van een aantal aqua sporten. We starten met conditiezwemmen in banen over het hele bad. Daarna volgen we in het ondiepe deel het programma van Aquarobics om te eindigen in het diepe deel met Aquajoggen.

Aquajoggen is een vorm van fitness in het diepe gedeelte van het zwembad. Er wordt gesport op een speelde manier en alle spieren zullen gebruikt worden. Meestal wordt er op of met muziek gewerkt. Muziek geeft een stimulans om meer te doen dan normaal en brengt sfeer tijdens de lessen. U draagt een riem (wet-belt) om makkelijker boven te blijven. Halters en andere middelen worden gebruikt om de lessen afwisselend te houden en u meer variatie te bieden. Alles mag en niets moet.

Fit op maandag is een combinatie van een aantal ‘aqua sporten’. Net als bij aquafit4you starten we met conditiezwemmen in banen over het hele bad. Daarna volgen we in het ondiepe deel het programma van Aquarobics om te eindigen in het diepe deel met Aquajoggen.  Deze les is speciaal voor zwemliefhebbers die hun slag willen verbeteren en daarnaast op een effectieve manier met zo min mogelijk gewrichtsbelasting willen werken aan álle spiergroepen.De les wordt ongeveer in 3en gedeeld, waarin de verschillende activiteiten aan bod komen.

Conditiezwemmen is bedoeld voor de zwemmer die het prettig vindt om onder begeleiding van een instructeur in een opbouwend schema banen te zwemmen.
De instructeur maakt per training een programma. Hij geeft aanwijzingen om slagen te verbeteren en zet hulpmiddelen in om spiergroepen in de armen en benen te versterken. Conditiezwemmen is uitdagend en afwisselend. De training duurt 45 minuten en de banen zijn op eigen niveau.